18:40 27.12.2018

Україна запроваджує санкції стосовно археологів за незаконні розкопки в окупованому Криму - Черниш

2 хв читати
Україна запроваджує санкції стосовно археологів за незаконні розкопки в окупованому Криму - Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Вадим Черниш повідомив, що українська сторона запроваджує санкції не лише стосовно російських політиків і бізнесменів, а й проти археологів, які незаконно здійснювали розкопки в окупованому Криму.

"Україна застосовує санкції не лише до політиків чи бізнесменів РФ. У списку і археологи, які незаконно проводили розкопки в Криму. "Name and shame" (публічне оголошення, що людина або організація зробили щось погане - ІФ) - ще один принцип: ми говоримо про осіб, які порушують режим окупованих територій, і ширимо негативний імідж серед організацій, які з ними працюють", - написав В.Черниш у Twitter у четвер.

Як повідомлялося, 26 грудня Рада національної безпеки і оборони України підтримала рішення про запровадження санкцій стосовно російських юридичних і фізичних осіб за проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а також за агресію РФ у районі Керченської протоки.

Санкції запроваджуються стосовно юридичних і фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків і депутатів, працівників силових структур, які "активно підтримували або сприяли агресивним діям проти України".

Крім того, рішенням РНБО запроваджено обмежувальні заходи проти організаторів так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також стосовно військових, суддів і правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року та незаконного утримування їх у російських СІЗО.

Рішення РНБО вводиться в дію указом президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА