07:09 28.12.2018

Політв'язня Кольченка відправили на 10 днів у штрафний ізолятор

2 хв читати
Політв'язня Кольченка відправили на 10 днів у штрафний ізолятор

Політв'язня Олександра Кольченка відправили на 10 днів у штрафний ізолятор, повідомило інтернет-видання "Громадське" в четвер з посиланням на правозахисницю Тетяну Щур.

Адвокат зазначила, що не бачить у цьому певних спеціальних репресій безпосередньо до О.Кольченка, так як на свята в тюрмах відбувається посилення режиму.

"Причина, як правило, формальна і важлива. Яка причина в цьому випадку, я не знаю", - зазначила адвокат.

Т.Щур також пояснила, що на відміну від звичайної в'язниці, в штрафному ізоляторі ув'язнені перебувають в камерах на 1-4 людини, де ліжка пригвинчені до стіни, а опускають їх тільки вночі, тому лежати протягом дня не можна. Гуляти дозволяють лише годину один раз у день.

"А звичайні - це в загоні, тобто приміщення на 70-120 чоловік з двоповерховими ліжками. Прогулянки в будь-який час в місці, відведеному для цього загону. Є можливість відвідувати спортзал, пити чай в будь-який час, дивитися телевізор, ходити на роботу, якщо вона є", - сказала правозахисниця.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста О.Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши О.Кольченка до 10, а О.Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Г.Афанасьєва в 2016 році обміняли, О.Чирній, як і раніше, знаходиться в колонії в Шахти Ростовської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА