08:09 28.12.2018

Південна Корея заявляє про витік інформації стосовно майже 1 тис. перебіжчиків із КНДР

1 хв читати
Південна Корея заявляє про витік інформації стосовно майже 1 тис. перебіжчиків із КНДР

Невідомі отримали доступ до особистих даних 997 перебіжчиків із Північної Кореї після злому одного з комп'ютерів центру Hana у Південній Кореї.

"Припускаючи можливість злому одного персонального комп'ютера в центрі Hana в провінції Північний Кенсан, ми спільно з місцевим урядом і центром здійснили дослідження на місці 19 грудня та підтвердили, що комп'ютер було заражено шкідливим кодом", - йдеться в повідомленні південнокорейського міністерства у справах об'єднання.

Як уточнили у відомстві, в зламаному комп'ютері був файл з особистою інформацією перебіжчиків із КНДР, який став доступний хакерам.

Центри Hana розселяють північнокорейських перебіжчиків у Південній Кореї. У всій країні налічується 25 таких центрів, які надають допомогу майже 30 тис. громадян КНДР.

За даними міністерства у справах об'єднання двох Корей, під час дослідження комп'ютерів в інших центрах не було виявлено ознак злому.

Як повідомили у відомстві, цей витік інформації наймасштабніший. Перебіжчикам, чиї дані стали доступними, повідомили про те, що сталося.

Здійснюється розслідування, хто стоїть за кібератакою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА