08:39 28.12.2018

Суд дав умовний термін трьом учасникам захоплення Харківської ОДА, а четвертого звільнив за "законом Савченко"

2 хв читати

Київський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок стосовно ще чотирьох учасників масових заворушень і захоплення будівлі облдержадміністрації в квітні 2014 року.

"Посилання обвинувачених на відсутність в їхніх діях складу злочину, а також на те, що участь у масових заворушеннях не приймали, до будівлі ХОДА потрапили вільно, або були затримані біля неї з невідомих причин, перебували там із цікавості, не мали наміру захоплення установи та залишилися в ній або поруч з нею, тому що не встигли виїхати додому на метро, суд вважає необґрунтованими і такими, що спростовуються дослідженими під час судового розгляду доказами... суд вважає правильною кваліфікацію дій кожного з обвинувачених за ч. 1 ст. 294 КК України, тобто активну участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися захопленням будівлі", - йдеться у вироку, винесеному суддею Яною Губською і оприлюдненому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Двох обвинувачених засуджено до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки, третього - до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Четвертого визнано також винним за ч. 2 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України. Його засуджено до шести років позбавлення волі, але з урахуванням т. зв. закону Савченко, згідно з яким один день попереднього ув'язнення зараховується як два дні відбування покарання, суд вирішив звільнити з-під варти в залі суду з огляду на фактичне відбування покарання.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 тис. 786,5 грн), Академії внутрішніх військ (21 тис. 134 грн) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" (3 млн 496 тис. 602 грн).

Вирок не набув чинності, на нього може бути подано апеляцію.

Раніше суд уже присуджував до умовних термінів обвинувачених у захопленні Харківської ОДА.

Як повідомлялося, ввечері 6 квітня 2014 р. група проросійських активістів захопила будівлю Харківської ОДА. Уранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції було затримано 65 осіб. Пізніше було затримано ще одну людину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА