10:57 28.12.2018

Прикордонне управління ФСБ РФ у Криму повідомило про 60-кілометрову загорожу "на кордоні з Україною"

1 хв читати
Прикордонне управління ФСБ РФ у Криму повідомило про 60-кілометрову загорожу "на кордоні з Україною"

 Російські прикордонники ввели в експлуатацію комплекс охоронної сигналізації на півночі Кримського півострова, який "межує з Україною", повідомила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії щодо Республіки Крим у п'ятницю.

"Завершилося планове будівництво кордону інженерно-технічних споруд і налаштування складної системи сигналізаційних датчиків у районі Перекопського перешийка. Планування та розробка документації розпочалися в 2015 році. Завершення будівництва і налагодження апаратури - в грудні 2018 року", - йдеться в прес-релізі.

Рубіж інженерних споруд складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 кілометрів і розміщених на ньому кількох сотень датчиків. Їх розташовано і прихованим, і відкритим способом, а також оснащено системами телевізійного спостереження. Тепловізійна апаратура призначена для контролю за місцевістю в темний час доби і в умовах поганої видимості.

За інформацією прикордонників, основу одного з встановлених і діючих комплексів становлять вібраційні датчики.

"Під час підходу порушника до огорожі датчики спрацьовують і передають інформацію з лінійної частини огорожі на стаціонарну апаратуру чергового у вигляді звукового оповіщення з графічним відображенням номера ділянки тривоги. Крім того, є можливості з визначення напрямку руху порушника держкордону", - наголошується в прес-релізі.

Основу другого комплексу складають радіопроменеві датчики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА