19:29 28.12.2018

Апеляційний суд відмовив прокуратурі в зміні запобіжного заходу Продану на арешт

2 хв читати
Апеляційний суд відмовив прокуратурі в зміні запобіжного заходу Продану на арешт

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу для колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Мирослава Продана з узяття на поруки на тримання під вартою.

Як повідомляє прес-служба суду, в п'ятницю колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про перегляд рішення Солом'янського районного суду м. Києва від 4 грудня 2018 року.

Адвокат М.Продана Ольга Просянюк вважає, що це рішення пов'язане з тим, що прокуратура вкотре не змогла надати жодного доказу провини екс-чиновника.

"Прокуратура оперує припущеннями, немає жодного достовірного факту. Немає жодного свідка, який підтверджував би обвинувачення. Сьогодні ми вкотре переконалися, що справу сфабриковано", - зазначила вона агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 4 грудня Солом'янський районний суд Києва обрав екс-керівнику ДФС М.Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки кількома народними депутатами. При цьому йому заборонили змінювати місце проживання і зобов'язали носити електронний браслет.

М.Продана призначили в. о. голови ДФС 3 березня 2017 року після відсторонення від посади обвинуваченого у зловживанні службовим становищем тодішнього голови ДФС Романа Насірова.

На початку вересня 2018 року М.Продан звільнився за власним бажанням.

15 листопада 2018 року прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру М.Продану в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі зазначили, що колишнього в.о. голови ДФС підозрюють у набутті за час роботи на посаді з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів сумою понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів. Для приховування справжнього власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів - дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу сукупною вартістю 3,4 млн грн.

Крім того, слідство перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА