20:50 28.12.2018

У Парижі напередодні Нового року посилять заходи безпеки

2 хв читати
У Парижі напередодні Нового року посилять заходи безпеки

Паризька поліція істотно посилить заходи безпеки в столиці Франції напередодні Нового року, повідомляють у п'ятницю місцеві ЗМІ.

Додаткові заходи безпеки будуть введені ввечері 31 грудня. Зокрема, йдеться про розміщення додаткових співробітників поліції уздовж Єлисейських полів, а також посилення контролю над безпекою в громадському транспорті.

"В умовах терористичної загрози співробітники сил безпеки будуть розміщені по периметру Єлисейських полів і площі Шарля де Голя", - відзначили в керівництві столичної поліції.

Відзначається, що такі заходи, передусім, продиктовані запланованими на новорічну ніч акціями протесту "жовтих жилетів".

Раніше повідомлялося, що "жовті жилети" мають намір провести чергову акцію протесту в ніч на 1 січня в Парижі. Очікується, що демонстрації пройдуть на одній з центральних вулиць французької столиці - Єлисейських полях. Вони розпочнуться о 20:00 за місцевим часом і триватимуть усю ніч.

Незважаючи на плани "жовтих жилетів", паризька мерія вирішила не скасовувати заплановані на новорічну ніч святкові заходи, зокрема, на Єлисейських полях.

У столичній мерії відзначили, що ввечері 31 грудня відбудеться святковий спектакль під назвою "Звук і світло", після якого буде запущений феєрверк. Основна тема урочистих заходів - "Братерство".

На вихідних заплановані акції протесту і в інших французьких містах, зокрема, в Марселі і Бордо.

В середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "жовті жилети" і традиційно проводилися по суботах. Спочатку "жовті жилети" протестували проти планів щодо підвищення цін на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади в цілому і особливо недостатньою, з їхньої точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

Заворушення відбувалися, зокрема, поблизу Єлисейських полів і площі Трокадеро.

Після цього влада Франції пішла на поступки "жовтим жилетам", відмовившись від підвищення податку на пальне.

Також французький президент Еммануель Макрон оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища французьких громадян. Так, він заявив, що з 2019 року у Франції на 100 євро збільшать щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години буде оплачуватися без стягнення податків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА