20:57 28.12.2018

Для українських військовополонених моряків в Одеській області зарезервовані комфортабельні гуртожитки

2 хв читати
Для українських військовополонених моряків в Одеській області зарезервовані комфортабельні гуртожитки

Президент України Петро Порошенко заявив, що військовополонених українських моряків, які були захоплені Росією в Керченській протоці, в Одеській області очікують кімнати в комфортабельних гуртожитках, щоб їм було куди повернутися.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба президента України, П.Порошенко під час поїздки в Одеську область оглянув гуртожиток покращеного типу, побудований для контрактників Військово-морських сил Збройних сил України.

Президент окремо звернувся до захоплених у полон Росією українських моряків. "Шановні військові моряки "Бердянська", "Нікополя", "Яни Капу", ми дуже чекаємо вас вдома. І сьогодні потужна заява з боку Європейського Союзу, лідерів Німеччини і Франції. Зараз весь світ бореться за ваше звільнення", - сказав П. Порошенко.

Він додав, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель виступили з вимогою негайно і безумовно звільнити українських моряків і повернути кораблі, а також забезпечити вільне судноплавство в Керченській протоці.

Президент підкреслив, що в гуртожитку, який цього тижня було відкрито, як в кубрику, будуть розміщуватися по три моряка.

"Ці кубрики зарезервовані для того, щоб ви могли після повернення спокійно розселитися", - підкреслив П. Порошенко.

Він додав, що в цьому гуртожитку є багато листів і малюнків від дітей з побажаннями українським морякам і їх родинам миру, щастя і добра, а також якнайшвидшого повернення в Україну.

"Це вже казармою не назвеш. Це вже по-справжньому гуртожиток", - зазначив глава держави.

У свою чергу міністр оборони України Степан Полторак уточнив, що в гуртожитку обладнані кімнати для військовослужбовців, які не перебувають у шлюбі.  "Але для тих, хто одружений, має дітей ... ми вже закупили п'ять квартир і в лютому закупимо інші квартири, і всі сім'ї матимуть квартири", - повідомив С.Полторак.

Президент України також обговорив з главою Міноборони можливості розширення фінансового забезпечення контрактників, що дозволить компенсувати витрати на оренду житла не тільки офіцерам-морякам, а й морякам-контрактникам.

"У ЗСУ ми повинні забезпечити ту зарплату, яка відповідає рівню завдань, що стоять перед ЗСУ, і рівнем поваги, які Верховний головнокомандувач, країна і народ мають до наших військових", - сказав президент.

Він повідомив, що грошове забезпечення військових ВМС починатиметься десь з 10,3 тис. -10,4 тис. грн., якщо військовослужбовець не несе службу в зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС). А у молодших командирів, командирів корабля заробітна плата буде від 13 до 17 тис. грн.

П.Порошенко також зазначив, що військовим-контрактникам і офіцерам, які знімають житло, будуть компенсуватися витрати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА