07:48 29.12.2018

Білий дім звинувачує лідера демократів у Палаті представників у небажанні вирішувати питання з частковим закриттям уряду

2 хв читати
Білий дім звинувачує лідера демократів у Палаті представників у небажанні вирішувати питання з частковим закриттям уряду

Посадові особи Білого дому намагаються перекласти провину за "шатдаун" уряду, який, ймовірно, триватиме до нового року, на лідера демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі.

"Моя інтуїція підказувала мені, що Шумер (Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті - ІФ) дійсно зацікавлений в укладенні угоди і досягненні якогось компромісу. Але більше ми чуємо цього тижня, що це Ненсі Пелосі виступає проти того, щоб це ( затвердження бюджету і відкриття уряду-ІФ) відбулося", - заявив виконуючий обов'язки голови адміністрації Білого дому Мік Малвані в інтерв'ю "Фокс ньюс".

За його словами, якщо Н.Пелосі "укладе угоду з президентом будь-якого роду до її обрання 3 січня, вона ризикує втратити місце спікера, тому ми в цьому надовго".

У листопаді демократи в Конгресі висунули Н.Пелосі в якості кандидата на пост спікера Палати представників. Голосування за затвердженням її кандидатури відбудеться 3 січня, коли збереться новий склад нижньої палати Конгресу США.

Він також додав, що президент США Дональд Трамп через часткове закриття уряду скасував свої плани поїхати до Флориди відзначати Новий рік і залишився в Вашингтоні.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс зробила аналогічні коментарі в п'ятницю в новинах "Сі-бі-ес".

"Ненсі Пелосі просто хоче захистити свою аудиторію, а не наші кордони", - сказала вона.

"І саме тому вона не бажає вести з нами переговори і не бажає укладати будь-які угоди", - додала прес-секретар Білого дому.

Тим часом, прес-секретар Н.Пелосі Дрю Хаммілл повідомив, що демократи "об'єднані проти аморальної, неефективної та дорогої стіни президента". Він зазначив, що вони не будуть серйозно розглядати будь-яку пропозицію Білого дому, поки Д.Трамп не підтримає його публічно, тому що він "багато разів змінював свою позицію".

"Поки ми чекаємо публічної пропозиції президента, демократи ясно дали зрозуміти, що коли в Палаті представників буде більшість демократів, ми проголосуємо оперативно за відкриття уряду в перший же день", - зазначив він.

Однак, на думку сенатора-республіканця Пета Робертса, втілити це в життя буде не так легко, адже Сенат буде в руках республіканців. Крім того, для того, щоб законопроект став законом, необхідний підпис президента.

"Я думаю, що доти, поки президент не вирішить, що він може щось підписати або щось йому буде представлено, ми залишимося там, де ми є", - зазначив П.Робертс.

Близько чверті установ федерального уряду США призупинили свою діяльність 22 грудня після того, як Конгрес і президент Дональд Трамп не змогли досягти угоди про фінансування в $ 5,7 млрд стіни на кордоні з Мексикою.

Демократи відмовляються санкціонувати виділення $ 5 млрд на будівництво споруди, яке, на їхню думку, не вирішить міграційної проблеми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА