10:22 29.12.2018

Представники псевдо-громадської організації вимагали гроші у власників столичного банку

1 хв читати
Представники псевдо-громадської організації вимагали гроші у власників столичного банку

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили керівника псевдо-громадської організації на вимаганні грошей у колишніх власників одного з київських банків.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що зловмисники зареєстрували громадську організацію, створену нібито для захисту прав вкладників банку, в якому була запроваджена тимчасова адміністрація.

Насправді ділки планували через використання компромату повернути близьким родичам і за певний відсоток, великим вкладникам банку, гроші, які «зависли» на рахунках і депозитах установи.

Ділки із залученням деяких співробітників банку протягом 9 місяців за допомогою спеціальних технічних засобів зняття інформації фіксували матеріали для шантажу колишніх власників.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання засновником «громадської організації» 4,2 млн грн в обмін на знищення компрометуючих даних.

Правоохоронці затримали керівника ГО в одному зі столичних офісів згідно зі ст. 208 КПК під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 189 та ст. 364 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА