12:03 29.12.2018

Українського політв'язня в РФ, журналіста Сущенка помістили в карцер - Денісова

2 хв читати
Українського політв'язня в РФ, журналіста Сущенка помістили в карцер - Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що українського політв'язня у РФ, журналіста Романа Сущенка помістили до карцера і знущаються над ним.

"Маю невтішну інформацію про Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе в російській колонії. Його дружина повідомила, що Романа помістили в карцер і відверто знущаються над ним. Співробітники колонії змушують Романа прокидатися раніше за всіх ув'язнених - о 5 ранку, і вилучають постіль", - написала Л.Денисова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Вона повідомила, що звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою "негайно з'ясувати підстави переміщення Р.Сущенка до карцера і здійснити необхідні дії із відновлення порушених прав українця".

Водночас член регіональної Громадської спостережної комісії Артур Абашев заявив агентству "Інтерфакс-Поволжя" у суботу, що члени ОНК Кіровської області кілька разів відвідували засудженого за шпигунство Р.Сущенка після його етапування до колонії Кірово-Чепецька, скарги від нього були несуттєві. "Р.Сущенко перебуває у так званому "безпечному місці" у колонії для уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими. Це не ШІЗО. Він, на відміну від інших порушників, що перебувають у ШІЗО, не позбавлений всіх прав у "безпечному місці". Може ходити дзвонити, наприклад", - заявив А.Абашев.

Він також стверджує, що після скарг на самотність, до Р.Сущенка "переселили співкамерника"

"16 листопада Р.Сущенко висловлював скарги на холод в камері, після нашого візиту йому дозволили мати додаткову куртку. Через тиждень він знову поскаржився на холодну камеру, після чого його перевели до теплої (камери - ІФ). 20 грудня його відвідував і адвокат, скарг жодних не надходило", - наголосив А.Абашев. При цьому він додав, що "підйом о 5 ранку - це не раніше всіх: існує розпорядок, згідно з яким у в'язнів відбій о 21:00 мск, а підйом о 05:00 мск".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА