14:00 29.12.2018

Аваков: злочини зі зброєю, вивезеною з фронту, залишаються проблемою

1 хв читати
Аваков: злочини зі зброєю, вивезеною з фронту, залишаються проблемою

Міністр внутрішніх справ України вважає превенцію найдієвішою у вирішенні проблеми масштабності злочинів із застосуванням зброї, вивезеної з фронту.

"Злочини зі зброєю, вивезеною з фронту, гранатами - це сьогодні дуже велика проблема. Грубо кажучи, в нашій країні у середньостатистичного пасіонарія в кишені лежить граната. Це проблема тих, хто повертається з фронту", - розповів міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У цьому контексті глава МВС продовжив: "Такий собі небезпечний трофей... А що він далі з нею (гранатою – ІФ) робить? Підриває невірну дружину, кидає гранату в сусіда, образившись, що той корову його вдарив, у п'яній розмові зриває чеку".

А.Аваков визнав, що, незважаючи на певне зниження кількості злочинів із застосуванням зброї, вивезеної зі сходу країни, фактор у 400 км лінії фронту дається взнаки.

Говорячи про те, яким чином можна боротися з таким видом злочинів, міністр зазначив: "Думаю, що превенція має велике значення, тим паче, що ми вже більш-менш знаємо цю категорію людей".

"Коли в країні йде війна – бойова зброя стає фактором побутової злочинності. Так відбувається в усьому світі, на жаль. Важливо на це тверезо дивитися і вмикати протидію. Намагаємося так і робити",- підсумував він.

Повний текст інтерв'ю А. Авакова буде розміщено в новинній стрічці агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА