14:15 29.12.2018

Глава МВС: поліція припинятиме всі незаконні схеми впливу на виборчий процес

2 хв читати
Глава МВС: поліція припинятиме всі незаконні схеми впливу на виборчий процес

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевняє, що поліція не братиме участі у політичних процесах, покривати виборчі "каруселі" і "сітки", а будь-які спроби застосування сили з боку громадських активістів та "тітушок" (молодих людей спортивної статури) будуть жорстко каратись.

"Виходимо з того, що поліція поводитиметься як незалежний державний інститут. Незалежно від моїх політичних поглядів і симпатій, поліція не братиме участі в політичних процесах. Це я вам гарантую!" – заявив міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив: "Ні Порошенко (президент України Петро Порошенко – ІФ), ні Тимошенко (лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко – ІФ), ні Зеленський (шоумен Володимир Зеленський – ІФ), ні Бойко (лідер Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко – ІФ), ні Гриценко (лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко – ІФ), ні будь-хто інший, з одного боку не можуть розраховувати на преференції Національної поліції, з іншого — можуть розраховувати на захист своїх прав, навіть якщо мені особисто, як політичному міністру, хтось із них несимпатичний".

А.Аваков нагадав, що з цією метою і були розділені посади політичного міністра і голови Національної поліції, який має 5-річний контракт і достатню незалежність.

"Поліція не покриватиме ніяких "каруселей", ніяких схем, ніяких "сіток", не братиме участі, і припинятиме всі незаконні схеми",- запевнив глава МВС.

Він акцентував увагу на тому, що під час виборчого процесу повна монополія на силу належатиме виключно Нацполіції та Нацгвардії.

"Ніяких цивільних груп, "тітушок", "Національних дружин", патріотичних активістів та інших! Все буде дуже жорстко припинятися, я заздалегідь попереджаю. Вони все це вже добре знають, але ще раз я це повторю публічно: навіть якщо ці "сітки" і "каруселі" якось пов'язані з кимось із представників влади, це нічого не змінить у нашій реакції на них!" – заявив А.Аваков.

Повний текст інтерв'ю А.Авакова буде розміщено в новинній стрічці агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА