12:52 29.12.2018

Росія забороняє ввезення з України промтоварів, сільгосптоварів, сировини і продовольства

2 хв читати
Росія забороняє ввезення з України промтоварів, сільгосптоварів, сировини і продовольства

Росія вводить ембарго на промислові та сільськогосподарські товари з України, сировину та продовольство, повідомляє прес-служба уряду.

У суботу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заборону на ввезення в Росію вироблених в Україні товарів, а також товарів, які переміщують через її територію.

"Підписаною постановою вводиться заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, а також тих, які переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів, щодо яких введено заборону, належить до категорії промислових. До списку також внесено сільськогосподарську продукцію, сировину і продовольство", – йдеться в повідомленні прес-служби.

"Уряд Росії може ухвалити рішення про скасування спеціальних економічних заходів, що вводяться, якщо Україна скасує обмежувальні заходи, введені раніше щодо конкретних російських товарів", – зазначили в прес-службі.

У прес-службі нагадали, що Україна періодично вводить санкційні обмеження як щодо російських фізичних і юридичних осіб, так і щодо конкретних російських товарів. "Із моменту введення заходів щодо заборони імпорту з Росії окремих видів сільськогосподарських товарів український "санкційний" список було розширено на 18 видів продукції, зокрема, агропромислової продукції, продукції хімічного комплексу, шиферу, цементного клінкеру", - йдеться в повідомленні.

Росія заборонила ввезення газових турбін потужністю понад 5 тис. кВт, вироблених або відправлених з території України, зробивши виняток для турбін цивільних літаків, свідчить постанова уряду, опублікована на сайті кабміну РФ у суботу.

Москва також заборонила ввезення з України пшениці і месліну (суміш пшениці і жита) і солодового пива, соняшникової, сафлорової, бавовняної олій та їх фракцій.

Крім того, до переліку заборонених до ввезення продовольчих товарів потрапили екстракти та соки з м'яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних; готова або консервована риба; ікра осетрових та її замінники; консервовані овочі, фрукти, горіхи; джеми, фруктове желе, мармелади, фруктове або горіхове пюре, паста; фруктові та овочеві соки.

У списку також опинилися кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад), що не містять какао, шоколад та інші готові харчові продукти, що містять какао; хліб, борошняні кондитерські вироби, тістечка, печиво та інші хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби.

Крім того, заборонені поставки вин, зокрема кріплених, етилового спирту, спиртових настоянок, лікерів та інших спиртних напоїв.

У Росії вже діє заборона на поставки низки продовольчих товарів з України (зокрема, на м'ясо, м'ясні продукти, молоко і молочні продукти, рибу і рибну продукцію, овочі і фрукти, сіль) у рамках продовольчого ембарго. Поставки було заборонено з 1 січня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА