13:40 29.12.2018

Росія готує провокацію на Донбасі із застосуванням хімзброї

2 хв читати
Росія готує провокацію на Донбасі із застосуванням хімзброї

Росія готує провокацію на Донбасі із застосуванням хімічної зброї з метою звинувачення в цьому українських сил, заявляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Наразі ГУР відзначає низку ознак, що вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту із застосуванням хімічно небезпечних отруйних речовин... У середині грудня на Донбас прибула група російських фахівців з хімічних, бойових і отруйних речовин. У складі групи є не тільки військовослужбовці збройних сил Російської Федерації, а й представники спеціальних служб, і зокрема ФСБ Росії", - повідомив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві в суботу.

За його словами, РФ хоче використовувати на окупованій території Донбасу підприємства з небезпечним виробництвом, зокрема, де зберігаються запаси отруйних речовин (хлору й аміаку). Використанню хімічної зброї можуть сприяти погодні умови, які посилюють стійкість отруйних речовин, зокрема хлору.

В.Скібіцький повідомив, що окупаційні війська на Донбасі готуються до дій в умовах хімічного зараження. Так, з РФ додатково завезено засоби хімзахисту для незаконних збройних формувань.

"При цьому російські спецслужби цинічно розраховують на значну кількість жертв серед мирного населення, що забезпечить відповідний резонанс і увагу міжнародного співтовариства", - зазначив В.Скібіцький.

За його словами, надалі це буде подаватись російськими пропагандистами, як використання українськими силовими структурами хімічної зброї проти жителів Донбасу.

Представник ГУР зазначив, що Росія намагається використовувати весь арсенал інформаційно-політичної пропаганди для дискредитації України перед міжнародним співтовариством.

За його словами, аналогічну схему Росія використовувала перед хімічною атакою в Сирії в районі Алеппо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА