15:38 29.12.2018

Плюс воєнного стану був у хороших тактичних навчаннях – Аваков

1 хв читати
Плюс воєнного стану був у хороших тактичних навчаннях – Аваков

Воєнний стан у низці областей України був виправданим з позиції проведення хороших тактичних навчань, але це не був повноцінний тренінг, вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр повідомив, що за час дії воєнного стану в Україну не впустили 1616 громадян РФ. "Відповідно, Росія нам відповіла поверненням 351 українського громадянина", – сказав глава МВС.

Відповідаючи на запитання про те, чи було виправдано введення воєнного стану, А.Аваков сказав: "реальний плюс – це були хороші тактичні навчання. З цієї позиції воєнний стан було виправдано".

За його словами, у МВС за цей час було відпрацьовано чіткий алгоритм взаємодії всіх служб і підрозділів у режимі надзвичайної ситуації. Міністр зазначив, що було проведено масштабні штабні навчання з переведення Єдиної державної системи цивільного захисту з режиму функціонування у мирний час в режим надзвичайного стану, а також великі навчання всіх підрозділів МВС з відпрацюванням всіх можливих надзвичайних ситуацій.

"Але все-таки це був не зовсім повноцінний тренінг: не було введено ставку Верховного Головнокомандувача, не ввели військових адміністрацій, не було прямого підпорядкування жодній зі служб військовій владі. Загалом це був сурогат воєнного стану", – зазначив міністр.

Повний текст інтерв'ю А. Авакова буде розміщено в новинній стрічці агентства

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА