20:44 29.12.2018

У Франції відбулись чергові акції протесту "жовтих жилетів", цього разу менш масові

2 хв читати
У Франції відбулись чергові акції протесту "жовтих жилетів", цього разу менш масові

Активісти протестного руху "жовтих жилетів" у суботу знову вийшли на вулиці французьких міст, повідомляють місцеві ЗМІ. Під час деяких акцій, зокрема, в Руані, між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички - учасники демонстрації підпалили вхідні двері в будівлю Банку Франції.

Приблизно 1 тис. людей взяли участь у протестах у Парижі, Нанті і Марселі, близько 2,4 тис. демонстрантів зібралися в Бордо.

Французькі ЗМІ зазначають, що в порівнянні з минулою суботою акції вийшли менш масовими.

Учасники протестів у різних містах Франції вигукували гасла, пов'язані, головним чином, з критикою політики президента країни Еммануеля Макрона, і закидали правоохоронців яйцями і петардами.

У французькій столиці для розгону демонстрантів, які спробували вчинити заворушення, поліція була змушена застосувати сльозогінний газ.

У середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "жовті жилети" і традиційно проводилися по суботах. Спочатку "жовті жилети" протестували проти планів щодо підвищення цін на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади в цілому і особливо недостатньою, з їх точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

Після цього влада Франції пішла на поступки "жовтим жилетам", відмовившись від підвищення податку на пальне.

Також французький президент Е.Макрон оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища французьких громадян. Так, він заявив, що з 2019 року у Франції на 100 євро буде збільшено щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години буде оплачуватися без стягнення податків.

Раніше повідомлялося, що "жовті жилети" мають намір провести чергову акцію протесту в ніч на 1 січня в Парижі. Очікується, що демонстрації відбудуться на одній з центральних вулиць французької столиці - Єлисейських полях. Вони розпочнуться о 20:00 за місцевим часом і триватимуть усю ніч.

Незважаючи на плани "жовтих жилетів", паризька мерія вирішила не скасовувати заплановані на новорічну ніч святкові заходи, які також повинні пройти, зокрема, на Єлисейських полях.

У столичній мерії відзначили, що ввечері 31 грудня відбудеться святковий спектакль під назвою "Звук і світло", після якого буде запущений феєрверк. Основна тема урочистих заходів - "Братерство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА