21:57 29.12.2018

ПЦУ зможе набути статусу патріархату, коли закінчиться етап становлення, підкреслює її предстоятель

1 хв читати
ПЦУ зможе набути статусу патріархату, коли закінчиться етап становлення, підкреслює її предстоятель

Православна церква України в майбутньому зможе отримати статус патріархату після того, як пройде етап становлення і визнання її автокефалії іншими помісними православними церквами, пояснює предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

"Звичайно, на першому етапі становлення нашої незалежної церкви ми будемо мати митрополичий статус. Це теж як певна умова, через яку пройшли всі інші помісні православні церкви. Майже жодна з помісних церков не отримала відразу патріарший статус", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Прямий", яке транслювали в п'ятницю ввечері.

Митрополит Епіфаній зазначив, що з часом Православна церква України отримає підвищення у статусі.

"Для цього статусу, можливо, зараз не час. Але коли ми станемо великою, сильною, єдиною церквою в Україні, це буде питанням часу. Нині ми маємо пройти етап становлення, визнання нашого автокефального статусу іншими помісними православними церквами", - заявив він.

Предстоятель також підкреслив, що вже на нинішньому етапі автокефальний статус робить Православну церкву України незалежною, рівною серед інших помісних православних церков, вона не буде обмежена в правах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА