07:25 30.12.2018

Киянин організував у Харкові підпільне виробництво неякісного сухого молока під маркою відомого бренду

1 хв читати
Киянин організував у Харкові підпільне виробництво неякісного сухого молока під маркою відомого бренду

Харківська місцева прокуратура №5 затвердила підозру 38-річному киянину, якому інкримінується підробка харчових продуктів відомого українського бренду.

"Чоловік підозрюється в незаконному використанні знака для товарів і фірмового найменування, підробці документів та їх використання (ч.3 ст.229, ч.2 ст.15, ч.2 ст.229, ч.ч.3, 4 ст.358 КК України)", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, підозрюваний створив і фактично керував підприємством, яке близько двох років під виглядом продукції відомого українського бренду, виробляло та продавало сухе молоко, яке не відповідало складу оригінального продукту. Суміш виготовлялася з сухого молока невідомого бренду з додаванням борошна, крохмалю, соєвого білка тощо.

Виробництво було облаштовано в орендованому приміщенні в Основ'янському районі Харкова.

За попередніми даними, підозрюваний купив 1 тонну оригінальної продукції. Взявши за основу офіційні документи, що підтверджують якість та походження товару, він підробляв папери і, продаючи різним підприємствам продукцію власного виробництва, видавав її за оригінал.

За даними слідства підозрюваний зробив і реалізував, незаконно використовуючи марку відомого бренду, більше 35 тонн кустарного сухого молока.

За висновком експертизи продукція не відповідала вимогам державних стандартів якості, а її виготовлення і реалізація завдали близько 1 млн.грн. збитків власнику торгової марки. До того ж покупці не знали, що сухе молоко не відповідає стандартам, вказаним на маркуванні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА