08:14 30.12.2018

Генпрокурор заявив, що слідство знає прізвище замовника вбивства Гандзюк

2 хв читати
Генпрокурор заявив, що слідство знає прізвище замовника вбивства Гандзюк

Слідству відомо прізвище замовника вбивства Катерини Гандзюк, але прокурор досі збирає докази.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в програмі "Рандеву" в ефірі "5 каналу", повідомляє "Українська правда".

"Слідство назве. Прізвище буде озвучене тоді, коли слідчий прокурор матиме достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю", - сказав Луценко у відповідь на питання, хто убив Катерину Гандзюк.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медзаклад Києва.

Спершу кваліфікація у кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк та вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк, двоє взяті під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Катерини Гандзюк на посаді виконувача обов'язків керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія - активна громадянська позиція, а також її громадська і політична діяльність як активіста" – сказав він

Поліцейські встановили п'ятьох осіб, причетних до скоєння злочину. Серед них - організатор, посібники, виконавець і водій. Водій і посібники пішли на співпрацю зі слідством і дають свідчення. Оскільки вони співпрацюють зі слідством, суд ухвалиив рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням радіоприладу для відстеження (браслет).

Щодо організатора і виконавця обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. "У нас є всі необхідні докази про помічників, виконавців і організаторів. Зараз ми відпрацьовуємо версії щодо встановлення замовників і посередників у скоєнні цього злочину", - зазначив В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА