12:04 30.12.2018

Луценко: Слідству вже відоме прізвище замовника вбивства Гандзюк

2 хв читати
Луценко: Слідству вже відоме прізвище замовника вбивства Гандзюк

Слідству відоме прізвище замовника вбивства громадської активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "5 каналу".

"Прізвище назвуть тоді, коли слідчий прокурор матиме достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю", - сказав Ю.Луценко в програмі "Рандеву" в суботу ввечері.

Як повідомлялося, 3 грудня Ю.Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів нападу на К.Гандзюк, яке призвело до її смерті. "В цьому процесі вже оголошено про підозру помічникові одного з народних депутатів, і думаю, що найближчим часом ми оголосимо ще кілька підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації та виконання цього злочину", - сказав він.

Ю.Луценко зазначив, що є "кілька десятків версій" цього злочину, але наразі слідство сходиться на тому, що знайдено основну версію. "І ми бачимо мотив - це активність Гандзюк проти однієї з великих корупційних схем місцевої влади. І всіх, хто замовив це вбивство, хто його організовував, ми встановили", - наголосив генпрокурор.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

6 листопада Верховна Рада підтримала постанову про створення ТСК для розслідування відомостей про напад на К.Гандзюк та інших громадських активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денисова та Тетяна Ніколаєнко оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства К.Гандзюк - ним є помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну. 5 листопада М.Паламарчук заявив, що не причетний до нападу на К.Гандзюк, і 6 листопада звільнив І.Павловського; потім останнього затримала СБУ. 12 листопада суд обрав І.Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА