19:14 30.12.2018

Представники Twitter і Роскомнагляду в січні обговорять виконання компанією закону про локалізацію персональних даних у РФ

2 хв читати
Представники Twitter і Роскомнагляду в січні обговорять виконання компанією закону про локалізацію персональних даних у РФ

Представники компанії Twitter у січні майбутнього року приїдуть на зустріч у Роскомнагляд, щоб обговорити виконання законодавства про локалізацію персональних даних російських користувачів на території РФ, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Роскомнагляду.

"Представники Twitter запропонували організувати зустріч у січні. Предметом розмови є виконання закону про локалізацію персональних даних на території РФ", - повідомили в прес-службі відомства в неділю.

Про дату зустрічі в Роскомнагляді пообіцяли повідомити додатково.

Раніше глава відомства Олександр Жаров повідомив, що Роскомнагляд 17 грудня направив листи в Twitter і Facebook про необхідність дотримання законодавства про локалізацію баз даних користувачів РФ у Росії. Він уточнив, що через 30 днів - 17 січня - настане термін для юридично значущої відповіді.

У середині вересня О.Жаров повідомляв, що в грудні направить запити в Twitter і Facebook з вимогою відзвітувати щодо виконання закону про локалізацію баз даних російських користувачів у РФ.

"Вони (Twitter - ІФ) написали нам лист за підписом одного з віце-президентів компанії, де було сказано, що в другій половині 2018 року компанія Twitter локалізує бази даних російських громадян на території РФ. Ось закінчиться друге півріччя, я поставив собі термін 15 грудня, і напишу листа: "Скажіть, де вони зберігаються, ці дані?" - сказав О.Жаров журналістам в кулуарах форуму "Спектр 2018".

"Це, по суті, початок перевірки Twitter ... Те ж саме зроблю щодо Facebook", - зазначив він.

"Ми їх (компанії - ІФ) інструментарно ніколи не перевіряємо. Приходимо і запитуємо у власників серверних потужностей, чи є договір з Twitter. Далі вже не наша робота починається. Далі ті, хто займається оперативно-розшуковою діяльністю, якщо вони вважають, що персональні дані витікають, що не локалізовані тощо. Тому це, по суті справи, початок перевірки буде", - пояснив О.Жаров.

При цьому він додав, що, наскільки йому відомо, Twitter роботу з локалізації даних у Росії веде.

У квітні О.Жаров заявляв, що до кінця цього року Роскомнагляд перевірить Facebook на дотримання закону про локалізацію баз даних на території Росії, якщо цього не відбудеться, то постане питання блокування соцмережі.

При цьому він зазначив, що регулярно зустрічається з представниками компанії, приблизно раз на півроку.

Відносно Twitter глава Роскомнагляду висловлювався на початку року. Він також обіцяв перевірити компанію на дотримання російського законодавства в сфері локалізації персональних даних росіян.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА