19:40 30.12.2018

Кількість жертв зіткнень під час виборів у Бангладеш досягла майже 20 людей

2 хв читати
Кількість жертв зіткнень під час виборів у Бангладеш досягла майже 20 людей

Мінімум 19 людей стали жертвами сутичок між прихильниками двох протиборчих політичних партій у Бангладеш у день виборів, повідомляє в неділю агентство ЕФЕ з посиланням на місцеву поліцію.

"Нам надійшла інформація про 17 загиблих сьогодні в результаті прояву насильства в зв'язку з виборами. Серед жертв також є співробітники правоохоронних органів", - розповіло агентству джерело в поліції.

Ще двоє людей, пояснює агентство, загинули в ніч з суботи на неділю.

Після закриття виборчих дільниць стала надходити попередня інформація про результати голосування. Місцеві ЗМІ повідомляють, що поки на виборах з великим відривом лідирує партія "Авамі ліг" прем'єр-міністра Шейх Хасіни. Опозиція з результатами не погоджується і вимагає нових виборів.

Для забезпечення безпеки на виборах влада Бангладеш задіяла близько 600 тис. співробітників органів правопорядку. Такі заходи пов'язані з тим, що запеклі зіткнення між прихильниками правлячої та опозиційної партій траплялися і під час передвиборчої кампанії.

Також з метою безпеки влада Бангладеш вирішила в день виборів відключити мобільні мережі.

За більшість у парламенті Бангладеш у неділю боролися партія прем'єр-міністра країни Шейх Хасіни "Авамі ліг", яку вважають фаворитом на голосуванні, а також опозиційна партія "Націоналістична партія Бангладеш" політика Халеди Зіа, що знаходиться в тюремному ув'язненні.

"Авамі ліг" вже обвинуватила в ситуації, що склалася, опозицію, заявивши, що вона "організовано створює хаос у всій країні".

Виборчі дільниці в Бангладеш закрилися в неділю о 16:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом). У виборах могли взяти участь 104 млн громадян країни, вони віддавали голоси за кандидатів в однопалатну Національну асамблею Бангладеш.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА