13:17 31.12.2018

Бойовики з опівночі в понеділок тричі порушили режим тиші, поранено двох українських військових - Міноборони

2 хв читати
Бойовики з опівночі в понеділок тричі порушили режим тиші, поранено двох українських військових - Міноборони

Незаконні збройні формування з початку доби в понеділок, 31 грудня, тричі порушили режим припинення вогню в зоні проведення операції Об'єднаних сил, двоє українських військовослужбовців дістали поранень, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

"Станом на 11:00 ранку в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано три випадки порушення російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню, зокрема із застосуванням мінометів важких калібрів. (...) З початку доби двоє наших захисників дістали поранень", - йдеться в повідомленні.

Усі факти порушення режиму тиші противником зафіксовано на луганському напрямку. Зокрема, о пів на першу ночі бойовики обстріляли з автоматичних гранатометів захисників н. п. Кримського. Через півгодини ворожий обстріл цього населеного пункту повторився - із застосуванням мінометів калібру 82 мм. О 01:05 НЗФ випустили вісім мін цього калібру в сторону українських позицій.

Згодом бойовики зосередили вогонь на іншій ділянці луганського напрямку. Так, противник відкрив вогонь із мінометів 120 мм калібру та випустив три боєприпаси, намагаючись завдати втрат військовослужбовцям Об'єднаних сил у районі н. п. Новотошківського.

"Військовослужбовці Збройних сил України відповідали противнику вогнем зі штатного озброєння, без застосування заборонених калібрів", - наголосили в Міноборони.

Що стосується двох поранених українських військових, то стан їхнього здоров'я характеризується як задовільний, їм надають медичну допомогу.

За даними української розвідки, в понеділок противник зазнав утрат: двох бойовиків ліквідували, ще трьох поранено.

Наразі ситуація в зоні ООС залишається стабільною та контрольованою українськими підрозділами.

Як повідомлялося, на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи сторони досягли домовленості оголосити режим припинення вогню в зоні на Донбасі з 00:01 29 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА