08:01 02.01.2019

США можуть надати Україні зброю через 2-3 місяці

2 хв читати
США можуть надати Україні зброю через 2-3 місяці

Вашингтон може надати Києву зброю і ввести нові санкції проти РФ протягом двох-трьох місяців, заявив екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст.

"Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США нададуть зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією (поблизу Керченської протоки - ІФ). Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум - дванадцяти тижнів з'явиться більш сильна відповідь США. І, крім санкцій, це буде військова допомога Україні", - заявив він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, останні події дають США достатньо аргументів для того, щоб поставити Україні протикорабельні ракети, патрульні кораблі та інше військове обладнання.

"У США досить крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких - технології, розроблені 30 років тому, - і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато більш сучасні ракети", - сказав екс-посол.

Серед санкцій, які можуть ввести США, Д.Гербст назвав доцільним обмеження проти найбільшого російського банку, або заборону на вхід в американські порти російським суднам.

Окрім того, екс-посол США в Україні підкреслив, що підтримка України в американському Конгресі нині дуже сильна. "І вона залишиться як мінімум такою ж серйозною, а можливо, ще й посилиться", - вважає Д.Гербст.

За його словами Україна вже багато зробила, зміцнюючи свою оборону на сході, і повинна "зараз подумати над посиленням своєї оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси. І, сподіваюся, після президентських виборів і виборів у Раду ми побачимо серйозні наміри щодо змін, серйозні реформи".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА