09:07 02.01.2019

Трамп чекає зустрічі з Кім Чен Ином

2 хв читати
Трамп чекає зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США Дональд Трамп повідомив, що він з нетерпінням чекає на зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином після того, як про готовність зустрітися повідомив сам північнокорейський лідер.

"Я також з нетерпінням чекаю зустрічі з головою Кімом, який так добре розуміє, що у Північної Кореї є чудовий економічний потенціал", - написав американський президент у Twitter.

Раніше західні ЗМІ привели витримки з традиційної промови Кім Чен Ина з нагоди першого дня нового року. Зокрема, ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин готовий зустрітися з президентом США в будь-який час.

У 30-хвилинній промові Кім Чен Ин заявив про свою прихильність денуклеаризації Корейського півострова, повідомляє телеканал CNN. Кім Чен Ин у новорічному виступі зауважив, що відносини КНДР і США можуть розвиватися "високими темпами", якщо США будуть готові до політики компромісів.

"Я буду прагнути до досягнення таких результатів, які будуть вітатися міжнародним співтовариством", - сказав він.

Водночас, північнокорейський лідер підкреслив, що у КНДР може не залишитися "іншого вибору, окрім як захищати суверенітет і вищі інтереси нашої країни, і знайти новий шлях до забезпечення миру на нашому півострові", в тому випадку, якщо США будуть "невірно тлумачити терпіння народу "Північної Кореї.

Щорічне звернення Кім Чен Ина призначено головним чином для жителів КНДР, однак за словами північнокорейського лідера стежать і міжнародні експерти, це дозволяє зрозуміти плани КНДР на майбутній рік, відзначає CNN.

Д.Трамп і Кім Чен Ин зустрічалися один раз, історичний саміт відбувся в червні 2018 року в Сінгапурі. За підсумками цієї зустрічі північнокорейський керівник погодився на відмову КНДР від ракетно-ядерної програми в обмін на гарантії безпеки, зняття санкцій і підписання мирного договору з США. Після цього неодноразово обговорювалася можливість проведення другого саміту лідерів КНДР і США, однак досі зустріч не відбулася.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА