14:55 02.01.2019

За інформацією Москалькової, політв'язень Клих перебуває під наглядом психіатра - Денісова

2 хв читати
За інформацією Москалькової, політв'язень Клих перебуває під наглядом психіатра - Денісова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова поінформувала українського омбудсмена Людмилу Денісову про те, що український політв'язень у Росії Станіслав Клих отримує лікування у філіалі "Психіатричної лікарні".

"У грудні Станіслав Клих написав відкритого листа, в якому повідомив про свій критичний стан здоров'я - можливу гангрену та підозру на рак. І я знову терміново звернулася до Тетяни Москалькової та Михайла Федотова (радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова - ІФ). Наразі Тетяна Москалькова з посиланням на російських тюремників повідомляє, що Клих у задовільному стані під наглядом лікаря-психіатра й отримує лікування у філіалі "Психіатричної лікарні", - написала вона на своїй сторінці у соцмережі Facebook у середу.

При цьому, як зазначила Людмила Денісова з посиланням на слова Т.Москалькової, жодних інших додаткових обстежень В.Клиху не проводитимуть, "тому що він не потребує їх".

Як повідомлялося, в середині грудня 2018 року Л.Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я українського політв'язня в РФ С.Клиха і його намір знову розпочати голодовку. "Про погіршення самопочуття Станіслав Клих повідомив у відкритому листі. Зокрема, він пише, що стан його здоров'я критичний, можлива гангрена і є підозра на рак. Викликає занепокоєння те, що в такому стані Станіслав заявив про намір знову розпочати голодовку", - написала Л.Денісова на сторінці у Facebook.

Вона повідомила, що звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Т.Москалькової та М.Федотова з вимогою негайно вжити заходів щодо забезпечення медичного догляду, а також діагностики та лікування хвороб, про які повідомив С.Клих у своєму листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА