07:38 03.01.2019

Підозрюваний у замаху на харківського поліцейського постане перед судом

2 хв читати
Підозрюваний у замаху на харківського поліцейського постане перед судом

Прокуратура Харківської області направила до Дзержинського районного суду міста обвинувальний акт щодо 21-річного чоловіка, підозрюваного в замаху на майора поліції, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"На сьогодні на вимогу прокуратури підозрюваний знаходиться під вартою. Йому інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.28 ст.348, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263, ч.2 ст.28 ст.347 (посягання на життя правоохоронця, незаконне поводження з боєприпасами та умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті прокуратури Харківської області в середу ввечері.

За даними досудового слідства, підозрюваний діяв разом з двома спільниками - жителями Києва. Вони заздалегідь планували розправу над харківським поліцейським через його професійну діяльність.

Спільники з'ясували всі дані про жертву: місце проживання, марку і номер автомобіля тощо. Поліцейського вистежили біля будинку і, скориставшись моментом, підклали під його машину гранату, зафіксувавши її під заднім колесом так, щоб вона здетонувала під час руху.

Граната вибухнула, коли поліцейський сів за кермо і поїхав. Унаслідок події потерпілий отримав численні травми, але життєво важливі органи не були зачеплені. Основні пошкодження припали на автомобіль.

Матеріали щодо спільників підозрюваного виділені в окремі кримінальні виробництва. Один з них зараз перебуває в розшуку. Щодо іншого провадження закрито у зв'язку зі смертю - чоловік підірвався на гранаті під час скоєння розбійного нападу в Києві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА