19:28 03.01.2019

У 128 ОГШБр ЗСУ підтверджують, що на поширеному бойовиками відео зниклий раніше на Донбасі боєць бригади

2 хв читати
У 128 ОГШБр ЗСУ підтверджують, що на поширеному бойовиками відео зниклий раніше на Донбасі боєць бригади

На відеозаписі, продемонстрованому підконтрольними бойовикам ЗМІ, дійсно зниклий у ніч на 29 грудня 2018 року на сході України військовослужбовець 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади (128 ОГШБр) Сухопутних військ Збройних сил України Андрій Качинський, підтверджують у бригаді.

"Так, на відео дійсно військовослужбовець нашої бригади", - повідомляється на сторінці бригади "Закарпатський легіон" у соцмережі Facebook у четвер.

Коментуючи слова, сказані на камеру захопленим бойовиками А.Качинським, у бригаді зазначили: "Ми розуміємо, що ці пояснення отримані під тиском, та жодним чином не засуджуємо його за це. Більш того, підкреслюємо, що він не може нести відповідальність за свої слова".

Водночас у 128 ОГШБр наголосили, що зі свого боку бригада робить усе можливе для якнайшвидшого повернення бійця додому: "До процесу залучені міжнародні організації. Близьким Андрія надається всебічна підтримка".

"Наразі бригада продовжує виконання завдання щодо стримування військової агресії. Маємо надію, що наші побратими та всі громадяни, які знаходяться на тимчасово окупованій території, будуть звільнені від російської окупантів", - додали в "Закарпатському легіоні".

За даними ЗМІ, раніше так званий заступник командувача корпусу міноборони "ДНР" Едуард Басурін заявив про захоплення в полон українського військового, продемонструвавши у відеозаяві його автомат. Він також повідомив, що у військового діагностовано переохолодження.

2 січня 2019 року в 128 ОГШБр підтвердили зникнення в ніч на 29 грудня 2018 року одного зі своїх військовослужбовців на Донбасі. Також у бригаді підтвердили, що продемонстрований бойовиками автомат АКС-74У дійсно закріплений за зниклим бійцем.

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада (128 ОГШБр, в/ч А1556) - з'єднання гірської піхоти Сухопутних військ України. Бригада перебуває у складі оперативного командування "Захід"; штаб бригади розміщений у м. Мукачеві, а підрозділи дислокуються на території Закарпатської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА