21:02 03.01.2019

Колишньому в. о. мера Сміли повідомлено про підозру в неналежному виконанні службових обов'язків, що призвело до зриву опалювального сезону в лютому 2018 року

3 хв читати
Колишньому в. о. мера Сміли повідомлено про підозру в неналежному виконанні службових обов'язків, що призвело до зриву опалювального сезону в лютому 2018 року

Прокуратура повідомила про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради (Черкаська обл.) за невнесення на розгляд сесії міськради питання про фінансування комунального підприємства, що призвело до зриву отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року.

Як повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Черкаської області, депутату міськради повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання посадовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало суттєвої шкоди охоронюваним законом інтересам юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, зазначену особу підозрюють у тому, що, виконуючи обов'язки міського голови міста Сміли і знаючи про відсутність у комунального підприємства грошових коштів для оплати за договором про постачання природного газу з товариством з обмеженою відповідальністю (директор КП письмово повідомив йому про необхідність додаткового фінансування), маючи повноваження і можливість, своєчасно не скликала і не винесла на розгляд сесії міськради питання про фінансування комунального підприємства, що унеможливило здійснення платежів за договором і отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року.

"Це призвело до несанкціонованого відбору газу та спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов'язань на суму понад 29 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура та поліція розслідують кримінальне провадження за фактами зловживання владою, службовим становищем, неналежного виконання своїх обов'язків посадовими особами (ч. 2 ст. 364, ч. 1, 2 ст.367 Кримінального кодексу України), що призвело до зриву опалювального сезону в м. Смілі.

Нині досудове розслідування триває, слідчі вживають заходів для встановлення всіх обставин справи, встановлюють причетність інших осіб до скоєння кримінального злочину.

Як повідомлялося, 1 лютого 2018 року в м. Смілі Черкаської області відключено від газу всі котельні і було вимкнено централізоване опалення.

За інформацією інтернет-видання "Українська правда", минулий опалювальний сезон у місті розпочався з великим запізненням - з 16-17 листопада 2017 року і проходив незадовільно. Міськрада звинуватила в зриві сезону приватне обслуговуюче підприємство ТОВ "Сміла Енергоінвест", яке не отримувало ліміти палива через багатомільйонний борг перед "Нафтогазом".

16 листопада 2017 року депутати міськради проголосували за відставку виконувача обов’язків мера Віктора Федоренка, керівника міського осередку "БПП", проте той наклав вето на свою відставку і заявив про наміри звернутися до суду.

Новий секретар міськради Костянтин Синьогуб заявив після обрання, що безперебійне опалення є головним завданням у місті, і повідомив, що ліміти газу виділено лише до 1 грудня.

У нинішньому опалювальному сезоні в Смілі продовжилися проблеми з платою за газ. Так, із 12 листопада 2018 року в місті було запроваджено надзвичайний стан через відсутність опалення. Ця ситуація виникла через те, що "Нафтогаз" відмовився надавати номінації на газ для "Смілакомунтеплоенерго" з огляду на борги у розмірі 85,5 млн грн, які були накопичені в період із 2010 року, коли за рішенням місцевої влади міські котельні експлуатувало ТОВ "Сміла Енергоінвест" у рамках спільної діяльності.

Пізніше, 17 листопада, в результаті переговорів між місцевою владою і "Нафтогазом" більшість котелень у місті було підключено до газу.

У "Нафтогазі" також додали, що в листопаді 2018 року "Смілакомунтеплоенерго" відбирало газ несанкціоновано, а це, відповідно до Кодексу ГТС, спричиняє оплату КП послуг із балансування природного газу на користь ВАТ "Черкасигаз" із коефіцієнтом 2.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА