12:19 04.01.2019

Україна в 2019 році планує купити 227 автобусів і 153 тролейбуси в рамках проекту ЄІБ

2 хв читати
Україна в 2019 році планує купити 227 автобусів і 153 тролейбуси в рамках проекту ЄІБ

Україна в рамках проекту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) "Міський громадський транспорт України" планує в 2019 році закупити 227 автобусів, 153 тролейбуси, 56 трамваїв і 35 вагонів метрополітену, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури.

"Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого - реалізація підпроектів у містах України з розвитку екологічно чистого та соціально значимого транспорту", - нагадується на сайті міністерства.

У рамках проекту передбачено оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, упровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР.

За інформацією Мінінфрастуктури, зокрема, в 2018 році в рамках проекту було закуплено 167 тролейбусів, зокрема 47 од. - Одесою, 40 од. - Кременчуком, 23 тролейбуси поставлено до Дніпра, 10 - до Кременчука, вісім - до Кривого Рогу.

За рахунок цих закупівель з урахуванням наявного на 1 січня 2018 року інвентарного парку тролейбусів у цих містах до теперішнього часу Одеса оновила парк на 28%, Кременчук - на 70%, Дніпро - на 17%, Рівне та Кривий Ріг - на 10% кожен.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію фінансової угоди між Україною та ЄІБ щодо проекту "Міський громадський транспорт".

Загальна вартість проекту орієнтовно становить EUR400 млн. Проект фінансується за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ під державні гарантії обсягом EUR200 млн терміном до 22 років із пільговим періодом до п'яти років. Джерело співфінансування проекту - кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і/або кошти місцевих бюджетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА