14:19 04.01.2019

Навчання обвінуваченої у смертельній ДТП у Харькові Зайцевої в автошколі відбувалося з порушеннями, установу можуть позбавити держакредітації

2 хв читати
Навчання обвінуваченої у смертельній ДТП у Харькові Зайцевої в автошколі відбувалося з порушеннями, установу можуть позбавити держакредітації

Слідство у справі про службове недбальство в автошколі, де навчалася Олена Зайцева, обвинувачена у ДТП, що сталося в центрі Харкова в жовтні 2017 року і внаслідок якого загинули шестеро осіб, виявило низку порушень у навчальному процесі.

"У зв'язку з виявленими порушеннями, в період з 15 листопада до 15 грудня були направлені запити голові Державної акредитаційної комісії України, начальнику регіонального сервісного центру МВС у Харківській області та голові Державної акредитаційної комісії головного сервісного центру МВС з метою вирішення питань про позбавлення автошколи сертифіката про державну акредитацію. Наразі відповіді від цих організацій не отримано", - повідомили у відділі комунікацій ГУ Національної поліції в Харківській області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що О.Зайцева була відсутня на 5 заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року. Про це є відповідні позначки в наданій автошколою копії журналу обліку занять групи водіїв транспортних засобів категорії "В". Водночас у журналі зазначено, що О.Зайцева була на занятті 9 жовтня 2015 року, що суперечить довідці з Держприкордонслужби України, в якій зазначено, що з 8 до 11 жовтня 2015 роки дівчина перебувала за межами країни.

Згідно з інформацією, отриманою слідством з регіонального сервісного центру МВС в Харківській області, 5 грудня 2015 року О.Зайцевій було видано посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії "В".

У відповіді Міністерства освіти і науки на запит слідства зазначено, що автошкола не є установою професійної (професійно-технічної) освіти, не має відповідної ліцензії, не має права видавати документи державного зразка і не підпорядковується Міносвіти.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо водія Lexus Олени Зайцевої та водія Volkswagen Геннадія Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службове недбальство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА