20:37 04.01.2019

Омелян упевнений у припиненні залізничного сполучення України з РФ

2 хв читати
Омелян упевнений у припиненні залізничного сполучення України з РФ

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що залізничне сполучення України з Російською Федерацією буде неодмінно припинено.

"Дійсно, ми ініціювали припинення залізничного сполучення з Російською Федерацією. Поки що це питання не фіналізоване на рівні Кабміну. Проте завдяки зусиллям Міністерства інфраструктури, "Укрзалізниці" в 2018 році ми вперше отримали набагато більший потік пасажирів у західному напрямку, ніж у східному", - розповів міністр в ефірі телеканалу ZIK у п'ятницю ввечері, відповідаючи на запитання глядача щодо ініціативи про припинення залізничного сполучення з РФ.

За словами В.Омеляна, згідно з об'єктивними даними, кількість поїздок громадян України на залізничному транспорті до Російської Федерації "невблаганно скорочується". "Тому його (залізничне сполучення - ІФ) буде припинено так чи інакше - або рішенням уряду, або за фактом ніхто не їздитиме", - переконаний він.

Як повідомлялося, в 2018 році Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, зокрема припинення пасажирського сполучення. Відповідні пропозиції направлено до Кабміну.

"Ми підготували низку контрзаходів щодо того, що відбувається з боку Російської Федерації на наших окупованих територіях і в Азовському морі. До цього комплексу заходів входить і припинення залізничного сполучення з Росією. Питання обговорювалося на міжвідомчих робочих зустрічах у Міністерстві інфраструктури. Ми хочемо, щоб це було винесено в площину уряду або Ради національної безпеки та оборони України, щоб відповідне рішення було ухвалено вже на державному рівні", - заявив тоді В.Омелян.

За його словами, йшлося виключно про припинення пасажирського залізничного сполучення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА