11:45 05.01.2019

У Стамбулі проходить молебень напередодні підписання Томосу про автокефалію ПЦУ

2 хв читати

У патріаршому храмі святого Георгія в Стамбулі проходить молебень перед початком церемонії підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Передбачається, що Вселенський патріарх Варфоломій підпише Томос у суботу після полудня.

Як очікується, після церемонії підписання Вселенський патріарх Варфоломій, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній і президент України Петро Порошенко виступлять із заявами.

Цього ж дня плануються зустрічі П.Порошенка та митрополита Єпіфанія із Вселенським Патріархом Варфоломієм у вузькому та широкому колі.

У молебні беруть участь предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, митрополит Олександр (Драбинко), а також українська делегація у складі президента Петра Порошенко з дружиною Мариною, голови Верховної Ради Андрія Парубія, першого віце-прем'єра – міністра економічного розвитку Степана Кубіва, віце-прем'єра Геннадія Зубка, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, міністра оборони Степана Полторака та ін.

Митрополит Олександр (Драбинко) з посиланням на сайт Бигорського монастиря в Македонії повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що 4 січня відомий іконописець і каліграф ієромонах Лука привіз в Константинополь текст-оригінал Томосу.

"4 січня 2019 року ієромонах Лука, відомий на весь світ іконописець і каліграф, привіз у Константинополь текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православній церкві України. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті з благословення ігумена Ксенофонтского монастиря на Афоні, архімандрита Алексія", - написав митрополит Олександр.

За його словами, саме цей Томос буде вручено предстоятелю ПЦУ митрополиту Єпіфанію 6 січня після Божественної літургії в Константинополі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА