12:27 05.01.2019

НЗФ продовжують порушувати Мінські угоди щодо відведення важкого озброєння, наражаючи на небезпеку населення

2 хв читати
НЗФ продовжують порушувати Мінські угоди щодо відведення важкого озброєння, наражаючи на небезпеку населення

Незаконні збройні формування продовжують грубо порушувати Мінські домовленості в частині відведення важкого озброєння, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 04.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що важке озброєння та військова техніка збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням встановлених ліній відведення", - йдеться в повідомленні на сторінці операції об'єднаних сил в Фейсбуці в суботу.

Як зазначається у повідомленні, 2 січня міні-БПЛА СММ в непідконтрольних владі України західних та північно-західних районах Луганської області зафіксував розміщення чотирьох танків (Т-72) орієнтовно за 1,5 км на захід від селища Калинове-Борщувате та ймовірно одиницю важкого озброєння (невстановленого типу) біля Молодіжного.

Спостерігачі СММ 3 січня вкотре відзначили, що досі в місці постійного зберігання важкого озброєння за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольних владі України районах Луганської області бракує однієї самохідної гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і сімох буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм). Також спостерігачі Місії вперше зафіксували одну нову одиницю озброєння.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації демонструють стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей, відверте невиконання взятих на себе зобов'язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння на всій лінії розмежування сторін і про прагнення до подальшого загострення конфлікту.

"Такими зухвалими діями російсько-окупаційні війська, зокрема, наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА