14:04 05.01.2019

Вселенський Патріарх запевняє у постійній підтримці новоствореної Православної церкви України

1 хв читати
Вселенський Патріарх запевняє у постійній підтримці новоствореної Православної церкви України

Вселенський патріарх Варфоломій запевняє, що Константинопольська церква завжди буде на боці новоствореної Православної церкви України.

"Сьогодні з божою допомогою ми поновлюємо в церковній єдності мільйони вірян землі вашої, які раптом і не зі своєї волі і причин опинилися поза канонічністю та єдністю... Константинопольська церква повернула їх не як мачуха, а як рідна мати", - сказав він у суботу в Стамбулі після церемонії підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Патріарх зазначив, що у Константинопольської церкви довгий шлях і на цій дорозі вона ніколи не була мачухою ні до кого і завжди щедро віддавала все до останнього.

За словами Вселенського патріарха, Константинопольська Церква завжди підтримуватиме Україну. "Константинопольська церква завжди буде стояти на вашому боці ... молячись і працюючи для вашого добра", - сказав він.

Патріарх Варфоломій висловив сподівання, що новостворена Православна церква України буде стійкою.

За словами предстоятеля Православної церкви митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, шлях до підписання Томосу був складним. "Складна була дорога до сьогоднішнього благословенного дня. Але саме таким складним і скорботним був шлях правди", - зазначив він.

Митрополит Епіфаній наголосив, що з трепетом чекає на завтрашній день, "коли Ви (патріарх Варфоломій - ІФ) вручите підписаний сьогодні патріарший і синодальний Томос", після чого буде відправлена Божественна літургія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА