16:15 05.01.2019

МЗС Росії повідомило про затримання на території США громадянина РФ Макаренка

1 хв читати

МЗС РФ висунув до Вашингтона вимогу пояснити причини арешту громадянина Росії Дмитра Макаренка, йдеться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Підтверджуємо повідомлення ЗМІ про арешт російського громадянина на Північних Маріанських островах (США). Наш співвітчизник Дмитро Вікторович Макаренко, 1979 р.н., прибув на о. Сайпан 29 грудня разом з дружиною, неповнолітніми дітьми та літніми батьками. Він був затриманий співробітниками ФБР в аеропорту одразу після прильоту", - зазначили на Смоленській площі.

Там наголосили, що "посольство РФ в США продовжує домагатися консульського доступу до Д.Макаренка, який відповідно до згаданої Конвенції має бути надано до 2 січня".

При цьому посольство Росії у Вашингтоні дізналося про те, що сталося з ним не від американських правоохоронних органів, а від близьких Д.Макаренка.

"Влада США - в порушення двосторонньої Консульської конвенції - не повідомила про факт затримання нашого громадянина в належний триденний термін", - йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією, Д.Макаренко етапований з Північних Маріанських островів у Флориду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА