20:44 05.01.2019

На КПВВ "Станиця Луганська" і "Майорське" в черзі в суботу померли дві літні людини

2 хв читати
На КПВВ "Станиця Луганська" і "Майорське" в черзі в суботу померли дві літні людини

Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомляє, що на КПВВ "Станиця Луганська" і "Майорське" в черзі для переходу з непідконтрольної Україні території померли чоловік і жінка.

"На КПВВ "Станиця Луганська" і "Майорське" в очікуванні переходу померли літні чоловік і жінка", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу операції Об'єднаних сил в суботу ввечері.

В інформації уточнюється, що о 9.45 суботи в сервісній зоні на КПВВ "Станиця Луганська" при оформленні документів на перехід на підконтрольні владі України райони 65-річному чоловікові стало погано зі здоров'ям і він втратив свідомість.

"Негайно українськими прикордонниками були викликані медичний представник Червоного Хреста і карета швидкої допомоги. На жаль, з прибуттям лікарів, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця", - підкреслили в Місії.

Того ж дня об 11.00 на КПВВ "Майорське", після прибуття з боку тимчасово непідконтрольної владі України території, 79-річна жінка поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибулі співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи.

"На жаль, не змогли врятувати життя цієї людини", - сказано в повідомленні.

В Українській стороні СЦКК підкреслили, що "штучне створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ у холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ укотре наражає на небезпеку мирне населення, демонструє відверту зневагу мінськими домовленостями і небажання дотримуватися взятих зобов'язань".

"Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію і збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити сприятливі умови здоров'ю цивільного населення, особливо літніх людей, під час пересування на блокпостах і КПВВ уздовж лінії зіткнення", - заявили в Місії.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА