22:09 05.01.2019

Порошенко в Стамбулі вручив державні нагороди

2 хв читати
Порошенко в Стамбулі вручив державні нагороди

Президент України Петро Порошенко під час офіційного прийому з нагоди підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви України Вселенським Патріархом Варфоломієм вручив священнослужителям державні нагороди, повідомила прес-служба глави держави.

"Президент вручив нагороди за видатну діяльність, спрямовану на зміцнення авторитету православ'я у світі, утвердження ідеалів духовності і милосердя, вагомий особистий внесок у розвиток автокефальної помісної Православної церкви України", - йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому в суботу ввечері.

Орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня були нагороджені митрополит Бурський, іпертим і екзарх Віфінії Елпідофорос і митрополит Галльський Еммануїл.

Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджені архієпископ Памфільський і Західної єпархії Української православної церкви в США, екзарх Вселенського патріарха в Україні Данило і єпископ Едмонтонський і Західної єпархії Української православної церкви Канади, екзарх Вселенського патріарха в Україні Іларіон.

Президент також вручив орден "За заслуги" III ступеня митрополиту Адріанополіса, директору представництва Вселенського патріархату в Афінах Амфілохію, патріаршому диякону, заступнику Головного секретаря Святого і Священного синоду Константинопольської православної церкви Вселенського патріархату Грегоріосу і митрополиту Пергамському Іоанну.

Разом з тим, П.Порошенко подякував архієреям, які моляться за українську церкву і Митрополиту Епіфанію "за надзвичайно важливе рішення об'єднати і вести вперед українську церкву і віруючих".

"В українських храмах і Церкві повинні молитися за Україну, за український народ і нашу Матір-Церкву. Народження автокефальної православної церкви стало загальним святом для всіх українців, для кого є цінністю свобода України і її державна самостійність", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, П.Порошенко в суботу в Стамбулі вручив орден "За заслуги" I ступеня Вселенському патріарху, архієпископу Константинополя - Нового Риму Варфоломію за "визначний особистий внесок Його Всесвятості в побудову автокефальної помісної Православної церкви України, зміцнення авторитету православ'я у світі, багаторічну діяльність із затвердження ідеалів духовності, милосердя і міжконфесійного порозуміння".

У свою чергу, Вселенський патріарх вручив главі Української держави пам'ятну медаль - хрест Панагію Паммакарістос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА