19:58 06.01.2019

Великий десантний корабель ВМС США, який прямує в Чорне море, підійшов до Стамбула

1 хв читати
Великий десантний корабель ВМС США, який прямує в Чорне море, підійшов до Стамбула

Американський десантний корабель-док "Форт-Макгенрі" (USS Fort McHenry (LSD 43)), що прямує в акваторію Чорного моря, підійшов до Стамбула, повідомили "Інтерфаксу" поінформовані джерела.

Близько 19:00 американський бойовий корабель увійде в протоку Босфор. Наразі він знаходиться в трьох морських милях на південь від Стамбула в Мармуровому морі.

Раніше в неділю командування 6-го оперативного флоту ВМС США повідомило, що десантний корабель "Форт-Макгенрі" прямує в Чорне море.

"Транзит "Форту-Макгенрі" в Чорне море підтверджує нашу колективну рішучість забезпечувати безпеку Чорного моря і зміцнює наші відносини з союзниками в НАТО і партнерами в регіоні. Наші рутинні операції в Чорному морі також демонструють притаманну гнучкість і можливості сил 6-го флоту США", - сказала командувач 6-м оперативним флотом ВМС США віце-адмірал Лайза Франчетті.

Корабель, на борту якого розміщено близько 500 американських морпіхів, забезпечений доковою камерою для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти і бойової техніки.

Його водотоннажність становить 16,1 тис. тонн, довжина - 190 метрів. Корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США й інших країн НАТО.

Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 доби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА