19:39 07.01.2019

Глава Світового банку оголосив про відставку

2 хв читати
Глава Світового банку оголосив про відставку

Американець Джим Ен Кім, який займав пост президента Всесвітнього банку (ВБ) з 1 липня 2012 року, вирішив піти у відставку. Як повідомляє прес-служба СБ, Джим Ен Кім покине свою посаду 1 лютого 2019 року, з цього моменту тимчасово виконуючим обов'язки президента стане головний виконавчий директор СБ, болгарський економіст Крісталіна Георгієва.

"Для мене було великою честю працювати президентом цього чудового закладу, повного пристрасно захоплених своєю справою людей, відданих справі викорінення крайньої бідності", - заявив Джим Ен Кім.

Після відставки Джим Ен Кім, лікар за фахом, має намір знову увійти до складу правління заснованої за його участю в 1987 році міжнародної неурядової організації "Партнери в здоров'ї" (Partners in Health, PIH).

Водночас Джим Ен Кім має намір продовжити роботу в СБ на новій посаді, зосередивши зусилля на збільшенні інвестицій в інфраструктурні проекти країн, що розвиваються. У прес-службі СБ пояснили, що подробиці щодо нової посади Джим Ен Кіма повідомлять додатково.

На пост глави СБ Джим Ен Кім був висунутий президентом США Бараком Обамою в березні 2012 року. У квітні того ж року його кандидатура була затверджена більшістю керівників СБ, і 1 липня 2012 року Джим Ен Кім вступив на посаду, ставши першим лікарем і першим американцем азійського походження на посаді глави СБ.

Всесвітній банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. Починаючи з 1944 року Світовий банк забезпечив фінансування більше 12 000 проектів розвитку, надавши традиційні позики, безпроцентні кредити і гранти.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА