08:35 08.01.2019

У Ташкенті розпочався суд над колишнім генпрокурором Узбекистану Рашитжоном Кадировим

1 хв читати
У Ташкенті розпочався суд над колишнім генпрокурором Узбекистану Рашитжоном Кадировим

У Ташкенті почався процес у справі колишнього генерального прокурора Узбекистану Рашитжона Кадирова, якого обвинувачують у хабарництві і вимаганні, повідомили у вівторок "Інтерфаксу" у Верховному суді республіки.

"В Юнусабадському районному суді з кримінальних справ почався судовий процес над Рашитжоном Кадировим. Засідання будуть проходити в закритому режимі", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше Генеральна прокуратура Узбекистану повідомила про затримання колишнього генпрокурора республіки Кадирова, якого обвинувачують за статтями 165 (вимагання), 205 (зловживання владою або посадовими повноваженнями) і 210 (одержання хабара) Кримінального кодексу республіки. Покарання за цими статтями передбачає позбавлення волі терміном до 15 років.

За даними Генпрокуратури, в рамках кримінальної справи проти екс-глави відомства обвинувачення пред'явлені 24 фігурантам, в тому числі його сину Алішеру Кадирову, який був оголошений в міжнародний розшук.

Р.Кадиров керував генпрокуратурою Узбекистану протягом 15 років до квітня 2015 року. До 2017 року був членом Конституційного суду республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА