11:53 08.01.2019

Тіло українського моряка, який загинув на затонулому біля берегів Туреччини судні, витягнули з води

2 хв читати

 Із води витягнули тіло одного з чотирьох громадян України, що стали жертвами аварії в Чорному морі вантажного судна, яке вийшло з порту Азов (Ростовська обл. на березі річок Дон і Азовка, РФ) і прямувало до порту турецького Самсуна, повідомляє посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Станом на зараз пошукові роботи сил Берегової охорони (Туреччини - ІФ) тривають, піднято одне тіло загиблого українця", - написав А.Сибіга у своєму акаунті у Twitter у вівторок уранці.

Він також подякував турецькій стороні за порятунок і турботу про українців.

Як повідомлялося, вранці 7 січня в Чорному морі під час шторму за 80 км від турецького узбережжя затонуло вантажне судно класу "річка-море" Volgo-Balt 214. За даними "Дейлі сабах", судно під панамським прапором перевозило вугілля з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина).

За даними турецьких ЗМІ, жертвами аварії стали шість осіб, ще сімох членів екіпажу співробітникам Берегової охорони Туреччини вдалося врятувати.

У свою чергу посол України в Туреччині повідомив, що із 13 членів екіпажу затонулого судна 11 були громадянами України. Внаслідок аварії загинуло четверо громадян України. Решту сімох членів екіпажу було доправлено до різних лікарень м. Самсуна.

Водночас у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) зазначили, що російський порт Азов, з якого з вантажем вугілля вийшло затонуле судно, часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.

Коментуючи інформацію про прапор затонулого судна, у МінТОТ повідомили, що з літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на два місяці на прапор держави Сент-Кіттс та Невіс, а потім із серпня 2017 року - на прапор Панами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА