12:34 08.01.2019

Екс-інженер харківського КБ незаконно консультував іноземну військову компанію в розробці бронетехніки - СБУ

1 хв читати

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили колишнього співробітника однієї з науково-дослідних установ Харкова у незаконній співпраці з іноземною військовою компанією.

"Оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній з країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією. За грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки", - повідомляє у вівторок прес-центр СБ України.

Водночас, зазначають у спецслужбі, згідно з українським законодавством технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю України.

"Наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю - ІФ) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності", - поінформували в прес-центрі СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА