14:31 08.01.2019

Інтронізація Епіфанія може відбутися в день його 40-річчя, 3 лютого, повідомляють у ПЦУ

1 хв читати
Інтронізація Епіфанія може відбутися в день його 40-річчя, 3 лютого, повідомляють у ПЦУ

Інтронізація новообраного глави Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Київського і всієї України Епіфанія може відбутися в день його народження 3 лютого, повідомив представник прес-служби ПЦУ священик Іван Сидор.

"Дату інтронізації точно не узгоджено. Я думаю, що 3 лютого, коли блаженніший митрополит Епіфаній відзначатиме 40-річчя своє. На день народження, можливо, зроблять інтронізацію", - сказав отець Іван в ефірі телеканалу "Прямий" у вівторок.

"3 лютого, 40 років. І, знову-таки, це моя думка, це було б і логічно, і красиво, й урочисто два свята об'єднати", - додав він.

На запитання, чи може стати подвір'я Михайлівського золотоверхого монастиря, який з 15 грудня є кафедральним собором ПЦУ, офіційною резиденцією митрополита Епіфанія, представник церкви відповів: "Нічого сказати не можу, тому що інформації такої немає".

"Можливо - центр міста, біля Софії, й оскільки в Софії діє музей, Національний заповідник, приміщення, як такого немає, цілком очевидно, що, можливо, тут буде резиденція. Але це лише моя думка", - наголосив священик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА