17:53 08.01.2019

Турецькі лікарі в четвер випишуть українських моряків, врятованих із вантажного судна

2 хв читати
Турецькі лікарі в четвер випишуть українських моряків, врятованих із вантажного судна

Турецькі лікарі вирішили виписати вранці в четвер, 10 січня, врятованих українських моряків - членів екіпажу вантажного судна "Volgo-Balt 214", яке зранку 7 січня затонуло під час шторму в Чорному морі біля турецького узбережжя, повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Остання новина про постраждалих моряків у Самсуні - лікарі прийняли рішення виписати всю команду вранці в четвер. Після цього їх доправлять до Анкаруи видадуть документи, і їм буде надано сприяння в поверненні на Батьківщину", - написав А.Сибіга на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" у вівторок.

Як повідомлялося, вранці 7 січня о Чорному морі під час шторму в 80 км від турецького узбережжя затонуло вантажне судно класу "ріка-море" "Volgo-Balt 214". За даними "Дейлі Сабах", судно під панамським прапором перевозило вугілля з порту Азов (Ростовська обл., РФ) до порту Самсун (Туреччина).

За даними турецьких ЗМІ, жертвами катастрофи стали шестеро людей, ще сімох членів екіпажу вдалося врятувати співробітникам Берегової охорони Туреччини.

У свою чергу, посол України в Туреччині повідомив, що з 13 членів екіпажу затонулого судна 11 були громадянами України. Унаслідок аварії загинули четверо громадян України. Решта сімох членів екіпажу доправили до різних лікарень м.Самсун.

Водночас у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) зазначили, що російський порт Азов, з якого з вантажем вугілля вийшло затонуле судно, часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.

Коментуючи інформацію про прапор затонулого судна, у МінТОТ повідомили, що з літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року - на прапор Панами.

У вівторок, 8 січня, посол України в Туреччині Андрій Сибіга повідомив про виявлення рятувальниками тіла трьох із чотирьох загиблих унаслідок аварії корабля громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА