20:10 09.01.2019

Суд відмовився відпустити з-під варти обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові

2 хв читати
Суд відмовився відпустити з-під варти обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові

Фрунзенський районний суд м. Харкова в середу продовжив слухання у справі про вибух біля Палацу спорту і вивчив частину речових доказів.

"Сьогодні ми досліджували речові докази, долучені до матеріалів справи", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" представник потерпілих Олег Головков.

Він повідомив також, що суд відмовив у задоволенні клопотання обвинувачених про скасування їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Обвинувачені заявили клопотання про скасування їм запобіжного заходу. Вони аргументували це тим, що, за їхніми словами, в місцях попереднього ув'язнення на них чиниться тиск, їх поміщають до карцеру та піддають дисциплінарним стягненням за надуманими підставами. Суд відмовив їм у задоволенні клопотання, оскільки вони не навели доказів, що необхідності в запобіжному заході більше немає".

За його словами, обвинувачений Володимир Дворніков заявив також, що голодує з середини грудня та поскаржився на побої, продемонструвавши гематоми, проте відмовився назвати людей, які побили його.

"Через це суд ухвалив звернення до прокурора з нагляду за місцями позбавлення волі, щоб він перевірив, зокрема, обґрунтованість застосування дисциплінарних стягнень та приміщення обвинувачених до карцеру, а також з'ясував, звідки взялися гематоми, хто їх зробив, коли і за яким приводом", - сказав О.Головков.

Наступне засідання у справі призначено на 16 січня.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачувані та їхні захисники використовують усі можливості, щоб затягти судовий процес. Він також наголосив, що "судовий процес завершено на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати розглядати її заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачуваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА