07:47 10.01.2019

Поїздку Трампа в Давос можуть скасувати через "шатдаун"

1 хв читати
Поїздку Трампа в Давос можуть скасувати через "шатдаун"

Адміністрація президента США розглядає можливість скасування візиту Дональда Трампа на Всесвітній економічний форум в Давосі через часткове призупинення роботи американського уряду ("шатдаун"), повідомляє Wall Street Journal.

Форум стартує 22 січня в Швейцарії. Якщо до цього часу уряд США не відновить роботу в повному обсязі, то президент Д.Трамп не братиме в ньому участь.

Однак, зазначає видання, навіть у разі продовження "шатдауну", форум у Давосі відвідає міністр фінансів Стівен Мнучін. При цьому чисельність американської делегації буде сильно обмежена.

Раніше прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс повідомляла, що президент США візьме участь в економічному форумі в Давосі.

За її словами, делегацію очолить міністр фінансів Стівен Мнучін. До складу делегації також увійдуть держсекретар Майк Помпео, міністр торгівлі Вілбур Росс, міністр праці Алекс Акоста, міністр транспорту Елейн Чао, міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, низка чиновників з адміністрації, а також радники президента - Іванка Трамп і Джаред Кушнер.

Д.Трамп був присутній на форумі в Швейцарських Альпах минулого року, ставши другим президентом США, який зробив це під час свого перебування на посаді.

Роботу уряду США частково припинено з 22 грудня через розбіжності з приводу фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА