12:45 10.01.2019

Спецслужби РФ завербували співробітника однієї з державних наукових установ Харкова - СБУ

2 хв читати
Спецслужби РФ завербували співробітника однієї з державних наукових установ Харкова - СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили харків'янина, завербованого спецслужбами Російської Федерації для проведення підривної діяльності проти країни - збору інформації про військовослужбовців і військових частинах ЗСУ.

"Співробітники контррозвідки СБУ встановили, що під час поїздки до Росії з метою працевлаштування співробітник одного з державних наукових установ Харкова був завербований ворожої спецслужбою. За грошову винагороду чоловік погодився здійснювати збір інформації про місця дислокації військових частин на території регіону, їхньої належності до певного роду військ , персональних даних військовослужбовців ЗСУ та місцях служби. Отримані відомості він мав передавати кураторам через електронні канали зв'язку", - повідомляє прес-центр СБ України в четвер

Повернувшись до України, чоловік одразу потрапив у поле зору Служби безпеки і перебував під наглядом правоохоронців.

У рамках розпочатого кримінального провадження оперативники задокументували збір зловмисником персональної інформації про учасників АТО серед співробітників свого державної установи. Але завершити злочинне завдання йому не вдалося. Напередодні передання за кордон зібраних даних зловмисника затримали правоохоронці.

"Під час обшуку за місцем проживання харків'янина правоохоронці вилучили електронний носій з персональними даними військовослужбовців ЗСУ, що підтверджують протиправну діяльність нашого співвітчизника".

За висновком експертів з питань державної таємниці, вилучена інформація належить до сфери оборони України і має гриф обмеження доступу "для службового користування". Її передача спецслужбам РФ могла завдати шкоди державним інтересам.

У рамках кримінального провадження відкритого за ст.14 і ч.1 ст.111 затриманому оголошено підозру. Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА