14:33 10.01.2019

Полторак: В штаб-квартирі НАТО майже всі говорили про необхідність нашого прискореного вступу до Альянсу

2 хв читати
Полторак: В штаб-квартирі НАТО майже всі говорили про необхідність нашого прискореного вступу до Альянсу

 Міністр оборони України Степан Полторак заявляє про зміну позицій представників країн-членів НАТО щодо питання вступу України в Північноатлантичний альянс і зазначає отримання українським оборонним відомством всебічної допомоги від країн-членів Альянсу.

"Уже понад чотири роки спостерігаю за настроями в штаб-квартирі НАТО щодо України. Спочатку нас сприймали не надто серйозно. Згодом не розуміли, як це (вступ до НАТО - ІФ) можна зробити, а вже під час останньої зустрічі в Брюсселі практично всі говорили про необхідність нашого прискореного вступу д НАТО. Ми за усіма напрямами отримуємо від них допомогу. Особливо це стало відчутно нещодавно - після акту відкритої агресії Росії", - сказав С.Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

Він зазначив, що лише з главою оборонного відомства Великобританії Гевіном Вільямсоном зустрічався п'ять разів за останні півроку.

"За останні два місяці він двічі був в Україні, а я в Лондоні. Існували певні труднощі, коли Угорщина заблокувала формат зустрічей в штаб-квартирі НАТО на рівні міністрів оборони, але ми, проте, значно активізували двосторонні зустрічі з колегами з країн Альянсу", - сказав міністр оборони України.

Розпвідаючи про обсяг завдань, які необхідно виконати українській стороні на шляху до НАТО, С.Полторак зазначив, що він "значний".

"У найближчий рік потрібно завершити реформу Міноборони та органів військового управління. Це одна з найскладніших реформ - тут треба підходити дуже обережно, щоб не порушити управління військами. І зміни поступово втілюються. Ще недавно говорили про необхідність напряму купляти необхідні нам зразки озброєнь і техніки за кордоном. Тепер вже маємо такий інструмент, і так відчувається плече партнерської підтримки. Все, що закуповуємо в інтересах ЗСУ, відповідає стандартам НАТО", - наголосив він.

Міністр оборони додав, що залишаються і проблемні питання, головне з яких - ресурсне забезпечення. "Але можна відзначити: у 2018 році ми наблизилися до мети в багатьох аспектах і будемо продовжувати це рух", - підсумував С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА